Mérnökinformatikus MSc

A 2017 szeptemberétől felvett hallgatókra érvényes háló

A mérnökinformatikus mesterszakon lehetőség nyílik az alapszakon szerzett ismeretek bővítésére, a területek modern irányzataiba történő betekintésre és az ottani alapismeretek elsajátítására. A választott informatikai szakterülethez szükséges matematikai alapokat is itt lehet megszerezni. A felvételt követően nem szükséges rögtön eldönteni a specializációt, az első félév az alapozásról, a közös tárgyakról és a nem mérnökinformatikus alapszakról érkezőknek a képzésbe történő beillesztéséről szól. Az elméleti képzés mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati, számítógépes és műszeres laboratóriumokban végzett munkára is. Emellett be lehet kapcsolódni felkészült konzulensek által irányított és felügyelt önálló tevékenységekbe, a választott területtel kapcsolatos aktuális kutatási projektekbe is, amelyek alapját képezhetik a szak elvégzéséhez szükséges diplomamunkának is.

Két specializáció:

Infokommunikációs hálózatok,
ahol a hallgató megismerkedhet a korszerű hálózati technológiákkal, nagysebességű rendszerekkel, felhő alapú szolgáltatásokkal stb.
Beágyazott és újrakonfigurálható rendszerek,
amely a beágyazott rendszerekkel, programozható áramkörökkel, vezérlőkkel, szenzorokkal stb. foglalkozik.

Munkaerőpiaci lehetőségek

A szak elvégzése után lehetőség van azonnal kilépni a munkaerőpiacra, régiónkban is találhatók olyan nemzetközi cégek (pl. az IT Services Hungary, National Instruments), amelyek állandó keresletet biztosítanak az itt végzett hallgatók felé. Az alap- és mesterszak tanulmányai alapján képzésen kívüli nemzetközi minősítő vizsgák (pl. Cisco) megszerzésére is van lehetőség, amelyek nagy előnyt nyújtanak a hazai és nemzetközi munkaerőpiacon való sikeres szereplésre. Aki a tudomány iránt is érdeklődik, a Kar doktori iskolájában is folytathatja tanulmányait, aminek a végén PhD fokozatot szerezhet.

Az ideális jelentkező

  • elhivatottságot érez az informatika műszaki irányultságú területeinek – hálózatok, informatikai rendszerek – mélyebb megismerésére
  • nem riad vissza az ehhez szükséges matematikai, fizikai, elektronikai ismeretektől
  • képesnek érzi magát – irányítás mellett – önálló munkavégzésre is

Felvételi információk:
Felvételi eljárás rendje
Felvételi tematika