Kollégiumok, menza, büfé

Kollégiumok

Az Informatikai Kar hallgatói jelenleg négy kollégiumba pályázhatnak:

  • a Campus Hotel
  • a Kossuth Lajos I,II,III kollégiumok
  • a Tisza István Kollégium
  • a Vámospércsi Úti Kollégium

Campus Hotel

A Campus Hotel a Kassai úti Campuson, szinte az Informatikai Kar szomszédságában található. Mindennel felszerelt 1,2,3 ágyas szobákban lakhatnak a hallgatók. A háromágyas szobák némelyike egy kis apartman konyhával felszerelve. A kollégiumban edzőterem, bowling bár, kávézók, mosoda üzemelnek. Az egyik legjobb ár/értékarányú kollégium.

Részletes információk: http://www.campushotel.hu/index.php/hu

Kossuth Lajos Kollégiumok

A Kossuth Lajos Kollégium együttes a központi campuson a DE főépületének szomszédságában található meg. Hasonlóan a Campus Hotelhez ezek a kollégiumok is minden jóval felszereltek, itt is 1,2,3 ágyas szobákban történhet az ellátás. Itt már folyosónkénti közös konyha van, azonban a szobák mindegyikéhez tartozik fürdőszoba. Van mosoda, könyvtár, edzőterem. Bár nem a kar szomszédságában van, de a megközelítése nem okoz gondot. A kollégiumoktól számos buszjárat indul a Kassai úti campus irányába. Ha pedig nem szeretsz buszozni a Nagyerdőn keresztül, hangulatos környezetben körülbelül húsz perc sétára van a campus.

Részletes információk: http://www.kossuthkollegiumok.hu/

Tisza István Kollégium

A Tisza István Kollégium felszereltsége már szerényebb, itt kétágyas szobák vannak közös fürdővel a folyosó végén. Viszont van uszoda, edzőterem, könyvtár, a nyelvi képzés az alagsorban történik és nagyon jó összetartó közösség lakik a kollégiumban. A kollégium az Egyetem sugárúton található, a város szívében, pont a középpontban rövid sétával, vagy tömegközlekedéssel közelíthető meg a Kassai úti campus, illetve még rövidebb sétával a belváros, a plázák, a Kossuth tér.

Részletes információk: http://kollegiumok.tek.unideb.hu/kollegium/tisza_istvan, Facebook oldal

Vámospércsi Úti Kollégium

A Vámospércsi úti kollégium már kicsit távolabb, a város szélén helyezkedik el. Cserébe sűrűn járnak buszok a kollégium előtti megállóból a Kassai úti campusra. Szerényebb a felszereltsége is, háromágyas szobák és a folyosó végén van fürdő illetve szintenként közös konyha. Azonban itt lakik az egyik leghíresebb, legösszetartóbb kollégiumi közösség és a kollégiumi díj sem vészes.

Részletes információk: http://vuk.sh.unideb.hu/news.php

Hasznos linkek

A kollégiumi felvételivel, kollégiumi díjakkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb információk: http://koli.unideb.hu/

A kollégiumokkal kapcsolatos legfrissebb információk: http://kollegiumok.tek.unideb.hu/

Ha esetleg nem pályázol kollégiumi elhelyezésre számos albérlet vár rád, csak ki kell választani a legmegfelelőbbet!

Ebben lehetnek segítségedre:


Menza, büfé

A kari épülettől 50 méterre található a LOVARDA Hallgatói Kulturális és Konferencia Központ, melyben étterem található. Az aktuális heti menü itt elérhető.

A kari épülettől 400 méterre található a Campus Hotel, melyben egy másik étterem üzemel (http://www.campus-etterem.hu/ebedrendeles), ahol paleo (gluténmentes) menü is kapható.

Sétatávolságra további éttermek (köztük vegetáriánus), pizzériák találhatóak.

A kari épületben egy büfé üzemel, ahol kávé, tea és szendvicsek kaphatóak.